Massages

Maak uw keuze:

  1. Relaxerende lichaamsmassage
  2. Balinese massage
  3. Ontspannende hoofdmassage
  4. Rug- en schoudermassage
  5. Voetreflexologie
  6. Hotstone massage
  7. Cupping massage
  8. Ayurvedische massage
  9. Oorkaarsen

Producten

De volgende basisolies worden gebruikt:

Zoete amandelolie:
Is geschikt voor elk huidtype. Ook voor mensen met een zeer gevoelige huid, hydraterend, rimpelwerend, voorkomt zwangerschapsstriemen, versoepelt de huid en bevat vitaminen A, B en C.
Jojobaolie:
Heel fijne olie die eigenlijk een wassoort is. Voedt, herstelt en hydrateert de huid, ph herstellend en rimpelwerend. Jojoba remt de talgproductie en is dus goed voor mensen met acné.
Avocado-olie:
Hydraterend, herstelt de huid en het haar, te gebruiken bij een droge, schilferige huid en bevat vitaminen A, D en E.
Perzikpitolie
Speciaal voor de gevoelige huid, gaat veroudering van de huid tegen. Voelt aan als baby-olie en bevat vitaminen A, B, C en E.

De draagolies worden naar eigen behoefte aangevuld met de etherische oliën van Sjankara.
De producten van Sjankara kunnen bij Zensa aangekocht worden.
Voor de Balinese massage gebruik ik de Frangipanni-olie uit Bali.

Relaxerende lichaamsmassage

Een manuele massage van het volledige lichaam. Het gehele lichaam, voorkant en achterkant, van het haar tot de topjes van de tenen wordt behandeld. De relaxerende massage werkt ontspannend en heilzaam. De spieren ontspannen, toxines komen vrij, het stressgehalte verlaagt, de bloeddoorstroming gaat hierdoor beter werken en de concentratie wordt verhoogd. Gevoelens en emoties komen tijdens een massage naar boven en zorgen ervoor dat we achteraf een pak lichter door het leven kunnen stappen.

Duur: 75 min.

Prijs: 50 euro

Balinese massage

Bestaat uit een combinatie van verschillende technieken van verschillende culturen die de Balinese bevolking overnam en omvormden tot een eigen unieke stijl. Deze massagevorm biedt een volledige lichaamsbehandeling waarbij componenten uit deep tissue massage, acupressuur, reflexologie, yogamassage en aromatherapie aan bod komen en elk hun specifiek doel hebben. Balinese massage gaat nog dieper dan de traditionele lichaamsmassage. Het bevordert de bloedsomloop en spierversoepeling en brengt het hele lichaam in een diepe staat van relaxatie. Er wordt gebruik gemaakt van Frangipanni olie uit Bali.

Duur: 75 min.

Prijs: 60 euro

Ontspannende hoofdmassage

Bij deze massage krijgt ons hoofd de kans zich volledig leeg te maken. Het gezicht, de schouders, het decolleté en de nek worden zachtjes en liefdevol gemasseerd zodat alle spanningen wegvloeien. De hoofdhuid wordt als laatste met fricties gemasseerd waardoor alle stress verdwijnt.

Duur: 30 min.

Prijs: 25 euro

Rug- en schoudermassage

Stress en spanningen zetten zich voornamelijk vast op onze rug en schouders. Bij deze ontspannende massage worden alle spieren los gemasseerd met de etherische olie van Basilicum. Basilicum heeft als eigenschap dat het zeer krampstillend en ontstekingswerend werkt. Deze etherische olie stimuleert ook ons geheugen en is onder andere aan te raden voor studenten in examenperiodes. Het werkt zeer ontspannend en kalmerend.

Duur: 30 min.

Prijs: 25 euro

Voetreflexologie

Ons volledige lichaam (organen, wervelkolom, klieren, spieren, ...) wordt gereflecteerd in zones die zich bevinden op onze voeten. Massages van deze zones kan energieblokkeringen opheffen, het verhoogt het zelfgenezend vermogen en onze immuniteit en zo kunnen bepaalde klachten verminderen. Het brengt tevens een evenwicht en harmonie tussen lichaam en geest. Reflexologie is een unieke methode waarbij de reflexgebieden met duim en wijsvinger worden bewerkt. Het is een reflexzonemassage van de voet waar het hele lichaam voelbaar in wordt betrokken.

Duur: 60 min.

Prijs: 35 euro

Hotstone massage

Het lichaam wordt eerst met verwarmde olie en de handen gemasseerd en daarna met de hete lavastenen. Zo ontstaat een diepere ontspanning, een betere doorstroming van bloed- en lymfevaten, blokkades in de spieren verdwijnen makkelijker door de massage maar ook de de warmte. De massage heeft en diep ontspannende en helende werking.

Duur: ...

Prijs: ...

Cupping massage

Afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde. Speciale glazen bokaaltjes (cups) worden op de huid aangebracht en luchtarmer gemaakt. Zo ontstaat een zuigkracht. Deze behandeling werkt ontpannend, cellulitis verminderd, toxines worden verwijderd en spierklachten verminderen of verdwijnen. De resultaten zijn indrukwekkend.

Duur: ...

Prijs: ...

Ayurvedische massage

Ayurveda betekent letterlijk "de kennis van het leven". Het is de kennis die je helpt om je leven ten volle, in alle aspecten, te beleven en eruit te halen wat erin zit. Het is de traditionele geneeskunst en levenskunst in India die al duizenden jaren beoefend wordt.
Deze oliemassage van het lichaam wordt gegeven op een futon op de grond met lange diepe strijkingen, rekkingen en drukpunten.
Ayurveda probeert ziekte te vermijden door het evenwicht tussen lichaam en geest te bewaren of indien nodig te herstellen. Het heeft een verjongende invloed en het verhoogt onze immuniteit.
Onze prana (energie) wordt verdeeld door de marmapunten (drukpunten) aan te drukken.
Er wordt rijkelijk gebruik gemaakt van verwarmde Sesamolie.

Duur: ...

Prijs: ...

Oorkaarsen

Deze behandeling is een oud ritueel van de Hopi-indiann. De oren en de zones eromheen worden gemasseerd met fijne jojoba-olie. Vervolgens worden de kaarsen één na één aangestoken en in de oren geplaatst. Deze holle kaarsen worden met de hand gemaakt en bestaan uit kruiden zoals honing, salie en kamille. Binnenin de kaars zit een filter. Oorkaarsen kunnen helpen bij neus-, keel- en ooraandoeningen, bij hoofdpijn, migraine, …. Ze werken lichaamszuiverend en zijn enorm relaxerend.

Duur: ...

Prijs: ...